1. Care este pretul?
Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le discuti in prima corespondenta cu floristul cu care ai vrea sa colaborezi este pretul. Daca minimul acestuia este mai mare decat bugetul pe care il ai alocat pentru flori este evident ca trebuie sa continui cautarile. Unii floristi de eveniment isi calculeaza preturile in pachete, altii individual pentru fiecare produs sau chiar pentru fiecare floare dorita. Cel mai important este sa te asiguri ca cel pe care il doresti sa iti decoreze evenimentul este accesibil pentru tine.
2. De cat timp esti florist si cand ti-ai inceput afacerea?
Experienta este foarte importanta pentru un florist! Sa faci aranjamente pentru un intreg eveniment, sa alegi si sa gandesti conceptul , sa organizezi totul in cel mai mic detaliu nu este o munca simpla. Cere fotografii cu lucrarile lui. Daca acestea sunt similare cu ceea ce iti doresti, vei putea vedea mai bine cum vor arata florile in ziua nuntii tale.
3. Cate nunti faci de obicei intr-un weekend?
Aceasta este o intrebare importanta de pus, deoarece astfel vei afla cata atentie se acorda exclusiv evenimentului tau si cata disponibilitate exista doar pentru tine.
4. Vei fi tu sau angajatul/colaboratorul care face designul?
Cu atat mai mult daca platesti o suma mare de bani pentru florile tale, trebuie sa te asiguri daca designerul principal este cel implicat in decorarea evenimentului tau. Daca acesta este disponibil doar pentru a supraveghea munca colegilor, este optiunea ta daca acest lucru este in regula pentru tine sau nu.
5. Vei fi prezent la decorarea evenimentului meu sau doar echipa ta?
Unii floristi au o echipa care se ocupa de decorarea evenimentului si nu pot fi prezenti in fiecare decorare. Acest detaliu, daca conteaza pentru tine, il poti afla in discutiile cu acesta.
6. Ce stiluri de design lucrati?
Pentru ca mediul online este atat de bine pus la punct, iti poti da seama de acest lucru si din pozele pe care acesta le expune. E important de stiut daca floristul nu lucreaza anumite tipuri de design care iti plac tie. Sau poate este deschis ideilor noi, chiar daca acest stil nu este explorat de acesta. Ca orice furnizor, florariile au stiluri diferite. Intra pe Pinterest si alege cateva modele de inspiratie inainte sa te intalnesti cu el, sa poti sa ii arati viziunea ta asupra ideilor de design. Arata imagini specifice si intreaba daca ar fi capabil sa le reproduca. Bineinteles aducandu-si aportul in mod creativ si unic.
7. Oferi recuzita? Aceasta se inchiriaza?
Unii floristi inchiriaza separat recuzita, altii o includ in pretul final al aranjamentului. Ai nevoie de o arcada sau un decor frumos pentru poze, de vaze specifice, suporturi, lumanari sau alte obiecte? Intreaba floristul daca ti le poate oferi si care sunt costurile.
8. Recuzita o ridica echipa floristului de la eveniment? Exista o taxa suplimentara pentru aceasta?
Fiind angrenata in tumultul pregatirilor pentru evenimentul tau, poate omiti sa te gandesti ca ceea ce ai inchiriat pentru evenimentul tau trebuie ridicat/returnat a doua zi. Din punctul meu de vedere, cel mai simplu este sa lasi acest lucru pe seama floristului, chiar daca pentru aceasta trebuie sa platesti o taxa suplimentara. Nu vrei sa iti bati capul cu aceasta problema a doua zi dupa nunta. Unii floristi includ acest cost in cel al transportului si fac un pachet complet de plata al acestor servicii. Este important de notat faptul ca intreg decorul tau ajunge la locatie si este ridicat a doua zi cu o anumita taxa. Pentru ca este un serviciu care implica o munca suplimentara, resurse si timp.
9. Platesc o taxa suplimentara daca doresc ca in timpul evenimentului sa beneficiez de anumite servicii din partea ta?
Poate iti doresti ca arcada pe care ai folosit-o la casatoria civila sa fie mutata la intrarea in sala sau intr-un alt loc pentru poze. Sau poate vrei ca aranjamentele de la biserica sa ajunga la locatie inainte ca invitatii sa soseasca, pentru a valorifica fiecare floare sau pentru a te bucura de frumusetea lor in toate locurile evenimentului. Afla daca echipa floristului e disponibila pentru aceasta si care sunt preturile.
10. In ce conditii lucrezi florile?
Stiu ca acest aspect ar trebui sa fie lasat in seama floristului si tu sa nu iti bati capul cu el, insa e important sa stii daca acesta detine cele mai bune conditii pentru florile tale. O camera frig este ideala, un loc special amenajat unde acestea sa stea in conditii optime si un loc de lucru specific. Este evident ca florile trebuie aduse cu 2-3 zile inainte de eveniment, ca sa se poata bifa pasii absolut necesari: desfacere din pachete, curatare, hidratare, inflorire si ,,refacere,, dupa transport si bineinteles ,pasul cel mai important, asezarea in designurile dorite. Asigura-te ca aceste lucruri exista, pentru ca florile tale sa arate fresh pana la finalul evenimentului tau!
0 Comentarii